Een airco zonder buitenunit is altijd een goed idee

Tegenwoordig is een airco zonder buitenunit geen overbodige luxe! Het zorgt ervoor dat je woning een heerlijke temperatuur krijgt en jij het comfort dat je verdient. Zo heb je airconditioning in de zomer, verwarming in de winter en ventilatie doorheen het volledige jaar. Op deze manier is er altijd luchtcirculatie in je woning, wat je leefcomfort ten goede komt. Ontdek hier hoe een airco zonder buitenunit werkt. 

Plaatsing airco zonder buitenunit

Een vaste airco zonder buitenunit komt in verschillende varianten: je kan kiezen voor een vloer-, wand- of plafondmodel. Het enige wat nodig is, zijn twee roosters voor de aan-en afvoer van de lucht. De koelcapaciteit van een vaste airco is doorgaans groter dan die van een mobiele airco. Dit verbetert echter de werking van de airco zonder buitenunit en het comfort thuis of op kantoor.

innova 2.0 inverter verticaal 1 compafgesneden

Hoe werkt onze airco zonder buitenunit?

Allereerst is het belangrijk dat een airco zonder buitenunit geplaatst wordt tegen een buitenmuur. De airco zonder buitenunit koelt de lucht in de kamer door warme lucht aan te zuigen met een ventilator. De warme lucht wordt naar een warmtewisselaar geleid. Het koelmiddel stroomt door de warmtewisselaar en neemt warmte uit de lucht op. Daaropvolgend blaast de airco zonder buitenunit koude lucht terug de kamer in. Via twee muurroosters zal de airco warme lucht afvoeren en verse lucht aanzuigen. Er moet hierbij geen buitenunit geplaatst worden, maar slechts twee roosters. Het afvoeren van warme lucht is cruciaal voor de werking van het aircosysteem. Omdat de koelmotor zich in de airco zelf bevindt, is de binnenunit van de vaste airco zonder buitenunit ook iets groter dan de binnenunit van een split airco.

airco zonder buitenunit met ventilatie

Onzichtbaar langs buiten

Onze airco zonder buitenunit heeft een goede werking en is compact. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over gebrek aan ruimte. Ondanks dat hij zo compact is, blaast de airco erg krachtig waardoor je woning op korte tijd een heerlijke temperatuur bereikt. Daarnaast heeft onze airco zonder buitenunit geen condensoreenheden, die veel plaats innemen. Enkel de ventilatieroosters zijn van buitenaf te zien, waardoor de airco zonder buitenunit zo goed als onzichtbaar is. Zo blijf je genieten van je prachtige buitengevel. Een airco zonder buitenunit die fantastisch werkt en compact is, wat wenst een mens nog meer?

airco zonder buitenunit onzichtbaar langs buiten

Werking vanop afstand

Als je denkt dat je alles gezien hebt, dan vergis je je want er is ook nog een USB-aansluiting waarmee je je airco kan bedienen via het toestel zelf, of op afstand. Zo kan je vanuit je auto de temperatuur regelen met een afstandsbediening of app op je smartphone. Van gebruiksgemak gesproken!

Heb je twijfels over de werking van onze airco zonder buitenunit? Geen paniek! We laten steeds een expert gratis langskomen om de werking nog eens uitgebreid te verduidelijken.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook.

airco zonder buitenunit installatie nologo optimized

Plaatsbezoek aanvragen

Wens je een airco zonder buitenunit te plaatsen?

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

1