Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen blijven razend interessant. Dankzij het hoge rendement van onze kwalitatieve zonnepanelen, geniet je nog jarenlang van gratis groene stroom! Ontdek hieronder alles over de rendementen & opbrengst van zonnepanelen.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/3

Ik wens ook informatie over:

Stap 2/3

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 3/3

dsc 3090

Wat is de opbrengst van mijn zonnepanelen?

Opbrengst zonnepanelen per dag

Zonnepanelen benutten gemiddeld 85% van hun totale capaciteit. Dat wil zeggen dat ze per Wp vermogen ongeveer 0,85 kWh elektriciteit opwekken. Voor de totale opbrengst van je zonnepanelen per dag in kWh, vermenigvuldig je het vermogen van je zonnepanelen met 0,85 en deel je het resultaat door 365. Wil je de opbrengst in euro? Dan vermenigvuldig je he bekomen resultaat met de huidige energieprijs per kWh

(Totale vermogen in kWh x 0,85) / 365 

Opbrengst zonnepanelen per maand

Om te berekenen hoeveel je zonnepanelen opbrengen per maand, gebruik je exact dezelfde formule als hierboven maar deel je het resultaat door 12 in plaats van door 365. 

(Totale vermogen in kWh x 0,85) / 12

Opbrengst zonnepanelen per m²

Benieuwd naar de opbrengst van je zonnepanelen per vierkante meter? Dan vermenigvuldig je het vermogen van de zonnepanelen met 0,85 en deel je dit resultaat door de totale oppervlakte in m² van één zonnepaneel.

(Totale vermogen in kWh x 0,85) / totale oppervlakte één zonnepaneel

dsc 3118

Hoe kan je het rendement van je zonnepanelen berekenen?

Je berekent de hoeveelheid stroom die de installatie kan opwekken, aan de hand van het aantal zonnepanelen te vermenigvuldigen met de piekwaarden. Zo kan je te weten komen hoeveel je jaarlijks bespaart op je energiefactuur én op hoeveel jaar tijd je je installatie terugverdient.

terugverdientijd_zonnepanelen

Benieuwd naar het rendement van je zonnepanelen?

Wij berekenen het voor jou.

werven aqua protect voor op site energy protect