Monoblock airco

De laatste jaren zijn hittegolven en hoge temperaturen geen uitzondering meer tijdens de zomer. Dit kan een enorme impact hebben op jou en jouw dagelijkse leven. Zo kan dit een negatief gevolg hebben op je productiviteit en levenskwaliteit. Energy Protect helpt je graag met het bieden van meer informatie over monoblock airco’s, ook wel bekend als airco’s zonder buitenunit, en met het vinden van een oplossing op maat.

Wat is de werking van een monoblock airco?

De monoblock airco koelt de kamer door warme lucht aan te zuigen met een ventilator. De warme lucht wordt op zijn beurt naar een warmtewisselaar geleid. Het koudemiddel stroomt door de warmtewisselaar en neemt warmte uit de lucht op. Daarna blaast de monoblock airco koude lucht terug de kamer in.

airco breed

Ventileren met een monoblock airco?

Ventileren is belangrijk voor onze gezondheid, zowel thuis als op het werk. De overheid vraagt om in woningen en kantoren een aangepast ventilatiesysteem te voorzien, maar dat is helemaal niet zo evident. Met een monoblock airco is dit geen probleem, want die kan ook ventileren.

Het niet ventileren van een ruimte kan leiden tot talloze ongemakken als slapeloosheid, futloosheid, hoofdpijn enz. 

airco zonder buitenunit met ventilatie

Onzichtbaar van buitenaf, doeltreffend vanbinnen

Een monoblock airco heeft als voordeel dat het weinig plaats inneemt en dat het esthetisch is. Dit in tegenstelling tot de traditionele airco. Wij, van Energy Protect, hebben voor de monoblock airco een warmtepomp gevonden zonder buitenunit. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de juiste temperatuur en de gezonde lucht in huis. 

airco zonder buitenunit onzichtbaar langs buiten

Monoblock airco: stil en energiezuinig

Een bijkomend voordeel van de monoblock airco is dat die stil en energiezuinig is. De nieuwe geluiddempende materialen zorgen voor een geluidsniveau van 27 dB. Hierdoor heeft de monoblock airco een stillere werking vergelijkbaar met die van een ‘split’-systeem. Verder kent het een lager energieverbruik dankzij de nieuwe generatie DC-inverter ventilatoren. Hierdoor verlaag je niet alleen je energiefactuur op een milieuvriendelijke wijze, maar zorg je het ganse jaar door voor een aangenaam binnenklimaat

airco zonder buitenunit estethisch hoogstandje

Bediening vanop afstand

De monoblock airco kan je bedienen via het toestel zelf of op afstand. Zo kan je vanuit je werk de temperatuur regelen met een afstandsbediening of een app op je smartphone. Wie komt er nu niet graag thuis in een aangename temperatuur?

innova 2.0 inverter verticaal 6 comp 600x600

Prijs monoblock airco

De prijs voor een monoblock airco hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij vooral aan de eigenschappen van het systeem en de plaatsing ervan. Energy Protect biedt je hoogwaardige dienstverlening aan door middel van persoonlijke offertes en gratis deskundig advies. Benieuwd naar de prijs van onze monoblock airco? Klik hieronder en maak een afspraak voor advies op maat.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook.

Plaatsbezoek aanvragen

Wens je een monoblock airco te plaatsen? 

1