De voor- en nadelen van een airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit een overbodige luxe? Zeker niet! Kies voor onze airco zonder buitenunit, die je het ganse jaar door, in de winter als in de zomer, kan gebruiken en kies voor het comfort dat je verdient.

De belangrijkste voor- en nadelen van een airco zonder buitenunit op een rij:

Onzichtbaar langs buiten:

Een groot voordeel van airco's zonder buitenunit is dat er, in tegenstelling tot traditionele airco's, geen condensoreenheden buitenshuis dienen geïnstalleerd te worden. Deze condensoreenheden of buitenunits nemen veel ruimte in beslag en zijn dus weinig esthetisch.

Een airco zonder buitenunit biedt dus een belangrijk esthetisch voordeel. Enkel de luchtroosters zijn te zien langs buiten, wat de airco zo goed als onzichtbaar maakt. Op die manier kan je blijven genieten van je prachtige buitengevel.

Ook is de airco zonder buitenunit een goed alternatief voor woningen waar er geen buitenunit mag geplaatst worden. Denk maar aan studio’s of appartementen. Een airco zonder buitenunit vormt dan de beste optie tot verkoeling.

Wens je een offerte op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

airco zonder buitenunit onzichtbaar langs buiten

Strak design en één met je interieur:

Onze airco's zonder buitenunit hebben zo’n strak en stijlvol design, dat je ze niet hoeft te verbergen. Deze airco’s zijn de moeite waard om mee te pronken!

Wil je eerder een airco die één is met je interieur? Geen probleem, dankzij de keuze tussen een horizontale en verticale vorm kan je een airco krijgen die nauw aansluit bij je interieur.

Benieuwd welke vorm het best past bij je woning? Maak dan een afspraak voor advies op maat.

innova 2.0 inverter verticaal 1 compafgesneden

Eenvoudige installatie:

Nog zo’n belangrijk voordeel van de airco zonder buitenunit is zijn eenvoudige installatie. De installatie verloopt vlot omdat er slechts één toestel dient te worden aangesloten. Dit staat in schril contrast met de moeizame installatie van split airco's, waar meerdere units aan elkaar moeten worden gekoppeld.

Energy Protect heeft ruime ervaring in het professioneel plaatsen van klimatisatiesystemen, en nu ook in het plaatsen van airco’s. Benieuwd hoe onze installateurs te werk gaan? Bekijk dan zeker deze video! Onze airco zonder buitenunit kan geïnstalleerd worden op elk type muur.

Weet je niet waar de airco zonder buitenunit te plaatsen? Laat dan gratis een expert langskomen om een concreet voorstel uit te werken voor een installatie op maat van jouw woning.

airco zonder buitenunit installatie nologo optimized play

Energiezuinig en efficiënt:

Voordelen van airco's zonder buitenunit? Ze zijn energiezuinig én efficiënt. Dankzij hun ingebouwde DC-inverter ventilatoren hebben de airco's een hoge energie-efficiëntie, waardoor ze het A+ energielabel kregen toegekend. Ook blazen de airco's zonder buitenunit de binnenlucht niet naar buiten zoals bij mobiele airco's, met een hoger koelrendement als gevolg.

Met deze energiezuinige installatie verlaag je niet alleen je energiefactuur op een milieuvriendelijke wijze, maar zorg je ook het ganse jaar door voor een behaaglijk binnenklimaat. Wil je ook genieten van zo'n behaaglijk binnenklimaat? Maak dan snel kennis met ons uitgebreid assortiment aan airco's zonder buitenunit.

airco zonder buitenunit estethisch hoogstandje

Beperkt onderhoud en beperkt ruimteverlies:

De voordelen van een airco zonder buitenunit zijn ontelbaar. Zo vraagt hij minder onderhoud dan een traditionele airco met één of meer buitenunits. Alle technologieën zijn geïntegreerd in één apparaat, wat de installatie, het gebruik en het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt. Dit scheelt tijd én geld.

Een compacte airco is geweldig! Met de airco zonder buitenunit hoef je je geen zorgen te maken over een gebrek aan ruimte. Deze airco heeft een beperkt ruimteverlies en past perfect in je interieur. Benieuwd naar de afmetingen? Ontdek ze op de afbeeldingen.

Bediening op afstand:

Een voordeel van de airco zonder buitenunit is dat je de airco kan bedienen via het toestel zelf of op afstand. Zo kan je vanuit je luie zetel de temperatuur regelen met een afstandsbediening of app op je smartphone. Als dit geen luxe is!

Wil je altijd een aangename temperatuur in huis, zowel in een hete zomer als in een ijskoude winter? Wacht dan niet langer en schaf een airco zonder buitenunit aan.

innova 2.0 inverter verticaal 6 comp 600x600

Stil vanaf 27 dB:

De (vaste) airco's zonder buitenunit zijn stiller dan mobiele airco's, doordat ze een betere geluidsisolatie hebben en er een kleiner volume aan binnenlucht door het toestel moet passeren.

Vroeger waren de airco's zonder buitenunit luidruchtiger dan split airco's. Toch zijn onze airco's stil vanaf 27 dB. Dit komt doordat het geluidsniveau van de nieuwe geluidsabsorberende materialen vergelijkbaar is met die van een split systeem. Ook maakt de airco zonder buitenunit veel minder lawaai buiten. Iets wat je buren erg zullen appreciëren!

alu rooster muur frame

Onmiddellijk in je woonkamer met de Blauwe Lening:

Zou je graag een airco zonder buitenunit onmiddellijk in je woonkamer zien verschijnen? Maar heb je een klein budget? Geen paniek, iedereen heeft volgens ons recht op een frisse woning. Met de Blauwe Lening kan je onze airco’s op je eigen tempo afbetalen.

Wil jij het hoofd koel houden tijdens de zomer, een warm nest tijdens de winter of luchtventilatie het hele jaar door? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Een goed verluchte woning met perfecte temperatuur het hele jaar door is een basiscomfort dat iedereen verdient!

blauwe lening achtergr

Niet geschikt voor grote ruimtes

De airco zonder buitenunit moet steeds rechtstreeks op je buitenmuur worden geplaatst, vanwege de noodzakelijke afvoer aan de andere kant van de muur. Dit is in feite niet altijd mogelijk. Split airco's bieden in dit opzicht meer flexibiliteit. Ook is de airco zonder buitenunit minder geschikt voor grotere ruimtes. Liever een split airco in huis? Bekijk het breed gamma aan split airco's.

Toch wegen de voordelen van de airco zonder buitenunit op tegen de nadelen.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

aqp kaysun onnix suite 910x640 nologo

Versla de hitte met onze airco zonder buitenunit!

Wens je een airco zonder buitenunit te plaatsen?