Expert in split airco

Waarom een split airco in huis halen? Met een split airco heb je altijd een heerlijke temperatuur, zowel in een hete zomer als in een ijskoude winter. Kiezen voor een split airco = kiezen voor het comfort dat jij verdient!

Split airco van Energy Protect? Met onze jarenlange ervaring op vlak van ventilatie wilden wij onze klanten ook voorzien van koude en warme luchtoplossingen dankzij ons breed assortiment aan split airco’s.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Expert in split airco

Airco met buitenunit: Split airco

Heb je een centrale ruimte waardoor je het gros van je woning kan koelen met één airco? Ga dan voor een split airco. Deze vaste airco, bestaande uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits, is een goed alternatief voor onze airco zonder buitenunit.

De split airco werkt op basis van koelvloeistof die door leidingen tussen de binnen- en buitenunit(s) circuleert. Het kan dus beschouwd worden als een warmtepompsysteem dat kan koelen én warmen. Split airco’s kunnen zo ook dienen ter vervanging van centrale verwarming op gas.

Airco met buitenunit: Split airco

Werking van een split airco

De split airco is een warmtepompsysteem op basis van koelvloeistof. In de koelkast vind je een vergelijkbaar systeem. Hoe werkt het precies? De koelvloeistof onttrekt warmte uit je binnenruimte (via de binnenunit) en geeft die nadien buiten af (via de buitenunit).

In de binnenunit van de split airco zit een ventilator die de warmte uit de lucht opneemt en naar een warmtewisselaar afvoert. De warmtewisselaar is een pijp waar de koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden is. Doordat de koelvloeistof in aanraking komt met de warme lucht, warmt die op. Hierdoor koelt de ruimte af.

Een compressor stuurt op zijn beurt de warme binnenlucht naar de condensor van de buitenunit. Daar condenseert het gas door contact met de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het gas terug koude koelvloeistof wordt, waardoor het weer in de binnenunit kan stromen.

energy protect plaatsing split airco lg 5

Soorten split airco’s: Single split

De single split is het meest voorkomende aircosysteem en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit één binnenunit en één buitenunit. Het is het best geschikt voor het koelen of verwarmen van één centrale ruimte. Daarom wordt het meestal geplaatst in slaapkamers of zolders. Bij single splits heb je de keuze uit wand-, vloer- of plafondmodellen. Te verkrijgen in lichte of zware uitvoeringen.

energy protect split airco 05

Soorten split airco’s: Multi split

Multi splits zijn ideaal om meerdere ruimtes gelijktijdig te koelen of te verwarmen. Bij een multi split worden meerdere binnenunits (met of zonder verschillende capaciteiten) aangesloten op één enkele buitenunit. Het voordeel hiervan is dat je de individuele instelmogelijkheden per ruimte niet kwijtraakt. Zo kan je overdag koelen in de woonkamer en ‘s nachts in de slaapkamer. In vergelijking met twee afzonderlijke splitssystemen neemt een multi split minder ruimte in beslag. Te verkrijgen in wand-, vloer-, plafond-, cassette- of kanaalmodellen.

Multi split

Prijs split airco

De prijs voor een split airco is sterk afhankelijk van:

  • Aircotoestel of merk
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten
  • Opkuis na plaatsing

Wens je een offerte op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

energy protect plaatsing split airco lg 1

Split airco: airco buitenunit omkasting

Zoek je een kwalitatieve omkasting voor je split airco opdat de buitenunit niet meer te zien zou zijn? Bij Energy Protect zit je goed! We hebben een breed assortiment waaruit je kan kiezen. Iedere airco omkasting heeft een stijlvol design en is makkelijk aan te passen. Wil je ook een omkasting voor je split airco? Laat dan gerust een van onze experts langskomen.

Wij kiezen voor kwaliteit

Group Protect, het moederbedrijf van Energy Protect, beschikt over het Construction Quality-label. Dit is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid zijn de belangrijkste pijlers ervan.

Zoals je kan zien, gaan wij verder dan enkel het aanbieden van split airco’s op maat van jouw woning.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

  • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
  • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
  • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality-label

Technische dienst en onderhoud

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst Group Protect

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een frisse woning in de zomer, een warme in de winter en een gezonde woning het hele jaar door. Energy Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in airconditioning, maar ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme een split airco kan kopen.

blauwe lening - split airco

Liever een airco zonder buitenunit?

Neem dan zeker eens een kijkje op onderstaande pagina.

Liever een airco zonder buitenunit?

Hou je huis koel met onze split airco’s!

Onze experts helpen je de juiste split airco uit te kiezen! Vraag GRATIS een adviesgesprek.

Referenties Group Protect