Duurzaam ondernemen met Energy Protect

Steeds meer bedrijven worden verplicht om zich over het energievraagstuk te buigen. Energy Protect gidst u doorheen de energietransitie, van audit tot keuring. Ontdek de mogelijkheden van duurzaam ondernemen met hernieuwbare energie voor uw bedrijf!

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we u contacteren?

Stap 2 /2

Installateur op bedrijfsdak die zonnepanelen installeert

Gratis energiescan van uw bedrijf

Uniek aan onze aanpak is dat we altijd starten met een gratis energiescan van uw bedrijf. Deze audit brengt uw totale energieverbruik in kaart, van isolatie en verlichting tot piek- en sluimerverbruik. 

Op basis van deze inzichten én uw behoeften stellen we gratis en vrijblijvend een prijsvoorstel op voor energiebesparende maatregelen voor uw bedrijf die voldoen aan alle energieverplichtingen.

Gewapend tegen de PV-verplichting

Bedrijven die meer dan 1 gigawattuur elektriciteit per jaar verbruiken, moeten vóór 30 juni 2025 verplicht zonnepanelen installeren. Voor overheidsgebouwen geldt een drempel van 250 megawattuur per jaar. Deze PV-verplichting en andere energieregels worden steeds strenger en uitgebreider.

Stoom uw bedrijf daarom nu al klaar voor de toekomst met zonnepanelen en andere duurzame energieoplossingen. Ontvang gratis advies van onze energie-experts.

Energy Protect helpt bedrijf met duurzaam ondernemen met plaatsing zonnepanelen

Begeleiding van A tot Z

Aan de hand van een gratis en vrijblijvende energiescan nemen we de energieprestaties van uw bedrijf onder de loep. Op basis van deze inzichten krijgt u een gedetailleerd energievoorstel op maat van uw bedrijf, met de focus op energie- en kostenefficiëntie.

We streven naar totale transparantie over de financiële implicaties voor uw bedrijf. Dit omvat gedetailleerde informatie over projectkosten, rendementen en daaruit voortvloeiende besparingen. Geen verrassingen achteraf dus! 

Energy Protect staat u niet alleen bij bij de technische uitvoering, maar ook bij de administratieve procedures. We bieden de nodige ondersteuning om ervoor te zorgen dat alle administratieve zaken vlot en correct afgehandeld worden.

De installatie gebeurt door een ervaren team van energie-experts. Dankzij onze grote flexibiliteit en doorgedreven aankoop kunnen we korte uitvoeringstermijnen garanderen.

Ook na de installatie blijft de goede werking van uw installatie onze grootste zorg. Dankzij de 24/7 monitoring kunnen defecten aan zonnepanelen snel opgespoord en aangepakt worden. 

Kledingketen Brooklyn koos voor duurzaam ondernemen

Interview met CEO van Brooklyn over zonnepanelen op bedrijf play

De mogelijkheden van energiedelen

Heeft u verschillende vestigingen? Ontdek dan zeker de mogelijkheden van energiedelen.

Met energiedelen wekt u uw energie centraal op via zonnepanelen op bijvoorbeeld het dak van uw hoofdkantoor en verdeelt u deze opgewekte zonne-energie over al uw vestigingen. Goed voor een maximaal zelfverbruik en een minimale energiekost! Onze experts vertellen u er alles over tijdens een gratis plaatsbezoek.

Energie-experts van Energy Protect op dak bedrijf

Laadpalen voor bedrijven en zelfstandigen

We evolueren naar een tijdperk met enkel elektrische wagens. Voorzie voldoende laadpalen bij uw bedrijf om hierop te anticiperen of installeer een laadpaal bij uw werknemers thuis via split billing.

Tip: ook voor zelfstandigen is het fiscaal interessant om een laadpaal thuis te installeren. U kan rekenen op een sterke belastingvermindering.

Laadpalen voor bedrijven

De voordelen van duurzaam ondernemen

  • Lagere energiekosten
  • Hoge opbrengsten & snelle return on investment
  • Conform aan energieverplichtingen voor bedrijven
  • Verhoogde investeringsaftrek 
  • Versterking van groen en duurzaam imago

Financiële stimulansen voor duurzaam ondernemen

Bedrijven die duurzaam ondernemen kunnen rekenen op financiële compensaties, met als belangrijkste de verhoogde investeringsaftrek. Zo levert een investering in zonnepanelen in 2024 bijvoorbeeld een investeringsaftrek op van maar liefst 15,5%. Deze fiscale compensatie biedt de mogelijkheid om een deel van uw investering rechtstreeks terug te verdienen.

Subsidies en fiscale voordelen voor bedrijven die duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen doet u met Energy Protect!

  • RESCert-gecertificeerd installateur
  • Financieel stabiele onderneming met meer dan 20 jaar ervaring
  • Lokale speler gericht op nauwe samenwerking
  • Professioneel advies afgestemd op uw bedrijfsbehoeften
  • Concurrerende prijzen dankzij strategische inkoop en volumetarieven
Energy Protect helpt bij duurzaam ondernemen

Start zelf met duurzaam ondernemen!

Vraag een gratis plaatsbezoek aan van één van onze energie-experts en we bekijken de mogelijkheden samen met u.

Kaart met werven van Energy Protect