Verbruik van onze airco zonder buitenunit

Met een airco zonder buitenunit geniet je thuis van de beste temperatuur en luchtvochtigheid. Tegenover uitstekend wooncomfort staat het energieverbruik van airconditioning. Hoeveel energie verbruikt de airco zonder buitenunit?

Hoeveel verbruikt de airco zonder buitenunit?

Aan de hand van onderstaande factoren kan je het verbruik van jouw airco zonder buitenunit berekenen:

 • Factor 1: verbruik van de airco: dit is 50 kWh per m³ in koeling en verwarming.
 • Factor 2: eindprijs per kWh in België: gemiddeld 0,25 eurocent (afhankelijk van je energieleverancier, type elektriciteitsmeter,…).
 • Factor 3: grootte van de te koelen/warmen kamer. Hoe groter de kamer, hoe meer energie je nodig hebt.

Verschillende airco’s zullen een ander verbruik hebben. 

Verbruik airco zonder buitenunit

Dit zal je energiefactuur graag horen

Vaste airco’s zonder buitenunit verbruiken minder doordat ze de binnenlucht niet naar buiten blazen zoals bij de mobiele airco’s. Dit leidt tot een hoger koelrendement.

Onze airco’s zonder buitenunit zijn dankzij hun ingebouwde DC-inverter ventilatoren uiterst energiezuinig en hebben daardoor het energielabel A+ ontvangen. Met deze energiebesparende installatie verlaag je niet alleen je energiefactuur op een milieuvriendelijke manier, maar behoud je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat.

Er is nog meer...

Het verbruik van een airco zonder buitenunit kan door verschillende zaken beïnvloed worden:

 1. Oppervlakte kamer
 2. Het aircosysteem past zich aan naargelang de grootte van je kamer om een aangename temperatuur te bereiken. Hoe groter de kamer, hoe meer de airco zal verbruiken om zowel jou als je gezin of vrienden warm te houden in de winter of koel te houden in de zomer.
 3. Isolatie
 4. Met goede thermische isolatie-eigenschappen geniet je van een constante binnentemperatuur. Kortom, hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe makkelijker het is voor de airco zonder buitenunit om te werken, met als gevolg dat het verbruik van de airconditioning vermindert.
 5. Zonlicht
 6. Hoe meer licht er binnenkomt, hoe sneller de temperatuur in huis zal stijgen. Dit heeft een nefast gevolg voor het energieverbruik van de airco zonder buitenunit. Door airconditioning te combineren met een goede zonwering, bespaar je op het verbruik van de airco zonder buitenunit.
 7. Elektrische apparaten
 8. Elektrische apparaten geven warmte af. Staat er een tv of radio te spelen, een vaatwasser te draaien, in de kamer die je wilt koelen? Dan zal jouw airco sneller en langer moeten draaien, wat resulteert in een hoger verbruik van de airco zonder buitenunit.

Hoe beperk je het verbruik van je airco zonder buitenunit?

Gelukkig zijn er ook manieren om het verbruik van je airco zonder buitenunit te beperken. Hieronder sommen we een aantal tips op:

 1. Stel je airco in op de juiste temperatuur
 2. Stel je airco zonder buitenunit niet in op een te lage temperatuur. Een temperatuur tussen 21 en 25 graden en een luchtvochtigheid tussen 60 en 70 procent is perfect.
 3. Bedienen vanop afstand
 4. Je kan je airco zonder buitenunit vanop afstand bedienen en instellen met je smartphone of tablet. Bovendien krijg je met dit aircosysteem ook meer inzicht in het energieverbruik van je airco.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

airco zonder buitenunit installatie nologo optimized

Ontdek onze airco's zonder buitenunit

Wil je ook energiezuiniger leven? Maak dan snel kennis met ons breed gamma aan airco’s zonder buitenunit.

1