Airco zonder buitenunit op zolder (onder een schuin dak)

Wanneer het zonlicht direct op een schuin dak schijnt en het schuin dak niet goed geïsoleerd is, warmt de zolder heel snel op. Zelfs een goed geïsoleerde zolder wordt al snel de warmste kamer van het huis doordat warme lucht stijgt. Dit resulteert in oncomfortabele warmte en zuurstofgebrek op zolder. Onvoldoende zuurstof en hoge luchtvochtigheid kunnen worden opgelost met een airco-systeem. Tijd om onze airco zonder buitenunit op zolder te installeren!

Wat zijn de gevolgen van zuurstofgebrek op zolder?

Het is belangrijk dat er voldoende gezonde lucht is op zolder. Warme lucht in huis stijgt naar boven, wat leidt tot oncomfortabele warmte en zuurstofgebrek. Daarom is het essentieel dat je je zolder ventileert met een airco zonder buitenunit. Het niet ventileren van de zolder kan zorgen voor vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid,…. Hoe hoger de CO2-waarde in huis is, hoe slechter de lucht. Dit maakt je slaperig en op lange termijn zal het jouw gezondheid schaden. Ventilatie is dus geen luxe, maar een ‘must’. 

airco zonder buitenunit met ventilatie

Een airco zonder buitenunit is de oplossing

Dé oplossing: onze airco zonder buitenunit. Die kan je monteren in het plafond van de zolderruimte, op voorwaarde dat het vals plafond van de zolder het gewicht kan dragen. Geen vals plafond op zolder? Dan kan je kiezen voor een plafondairco. Deze airco kan worden opgehangen tegen het plafond van de zolder en is wel zichtbaar.

Onze airco zonder buitenunit kan je ook onder een schuin dak plaatsen, maar dan moet je wel voor een dakdoorvoer kijken die het afvoeren van de warme lucht mogelijk maakt.

img 20200910 wa0001 verkleint

Handige tip voor een airco zonder buitenunit op zolder

Jouw zolder kan erg heet worden. Een berekening maken van de te koelen oppervlakte, om te weten hoeveel koelcapaciteit de airco zonder buitenunit moet aankunnen, is niet genoeg. Een airco zonder buitenunit op zolder heeft meer koelcapaciteit nodig dan in slaapkamers op de eerste verdieping. Bekijk voor je aankoop eens hoe warm de zolder wordt. Wordt de zolder net zo warm als buiten of scheelt het slechts een paar graden? 

airco zonder buitenunit estethisch hoogstandje

De perfecte temperatuur op zolder

Met onze airco zonder buitenunit op zolder heb je altijd een aangename temperatuur. Het koelt tijdens de zomer en verwarmt je zolder tijdens de winter. Dit is geen overbodige luxe meer!

airco zonder buitenunit

De nieuwste technologie

Ook kan je een USB aansluiten, waardoor je je airco zowel via het toestel zelf als op afstand kan bedienen. Zo kan je vanuit je luie zetel in je woonkamer de temperatuur op zolder regelen met een afstandsbediening of app op je smartphone. Gemakkelijk toch?

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook.

airco zonder buitenunit installatie nologo optimized

Hou je zolder koel in de zomer

Wens je ook een airco zonder buitenunit op zolder?