Zonnepanelen brengen het hele jaar op, ook in de winter

Bang dat zonnepanelen niets opbrengen in de winter? Geen zorgen, zonnepanelen hebben enkel zonlicht nodig om energie op te wekken, geen warmte. Hoewel het zonlicht in de winter vrij zwak is, kunnen ze perfect energie blijven produceren. Lees hier meer over de opbrengst van je zonnepanelen.

Enkele tips voor efficiënte zonnepanelen in de winter

1. Controleer de staat van je zonnepanelen
Op wat moet je precies letten? Check je zonnepanelen op stof of bladeren. Verder kunnen harde windstoten of hagelbuien schade veroorzaken. Na zo’n harde windstoot of hagelbui controleer je best even de staat van je zonnepanelen. Probleem gespot? Aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen.
2. Verwijder sneeuw van je zonnepanelen
Sneeuw kan een hinder vormen voor je zonnepanelen, sterker nog het kan de energieproductie stilleggen. Daarom is het aangewezen om sneeuw te verwijderen. Let op: dit is niet nodig bij een dunne laag. Die smelt vanzelf.
Een dikke laag sneeuw verwijderen, doe je met een ijskrabber. Maak zeker geen gebruik van een harde borstel, sneeuwschop, antivriesmiddel of zout, want deze middelen beschadigen je zonnepanelen.
3. Wijzig de hellingshoek van je zonnepanelen
De hellingshoek van je zonnepanelen ligt idealiter tussen de 30° en 35°. In de winter is het beter om te opteren voor 40° of 45°. Op deze manier blijven je zonnepanelen van sneeuw gespaard, gezien de sneeuw er vanzelf afglijdt. Bovendien nemen je zonnepanelen zo ook makkelijker zonlicht op, dit doordat de zon in de winter lager staat.

    rendement zonnepanelen

    Meer info over zonnepanelen?

    Onze energie-experts staan altijd voor je klaar.

    Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

    1