Waarom kiezen voor een PV-installatie?

Op zoek naar een PV-installatie voor bij jou thuis? Met een PV-installatie wek je zelf groene energie op waardoor je je energiefactuur kan drukken. Goed voor je portemonnee en voor het milieu dus!

Meer weten over PV-installaties? Lees dan zeker onderstaande blogpost.

Wat is een PV-installatie?

Een PV-installatie of zonnestroominstallatie zet zonlicht om in energie. In zo’n installatie slaan de PV panelen zonne-energie op in de vorm van gelijkstroom.

Een omvormer zet deze gelijkstroom daarna om in wisselstroom zodat je de energie in huis kunt gebruiken. De overtollige energie wordt ofwel afgestaan aan het elektriciteitsnet ofwel opgeslagen in een thuisbatterij.

Kortom, met een PV-installatie bedoelen we het geheel van PV panelen, omvormers en thuisbatterijen. Meer info gewenst over je PV-installatie? Onze experts staan voor je klaar.

sunpower zonnepanelen 2

PV panelen vs zonnepanelen

PV panelen is simpelweg een andere term voor zonnepanelen. De term PV panelen wordt dikwijls door experts gebruikt, terwijl de term zonnepanelen meer algemeen gebruikt wordt. PV is een Engelse afkorting, wat staat voor Photo Voltaic. Photo betekent licht en Voltaic betekent elektriciteit. Van zonlicht elektriciteit maken dus.

Wil je PV panelen kopen? Aarzel dan zeker niet onze energie-experts te contacteren.

over ons installatie

Wat is de kostprijs van een PV-installatie?

Vandaag de dag is een PV-installatie enorm betaalbaar. Dit was niet altijd zo, de prijzen zijn de afgelopen jaren bijna gehalveerd. De exacte kostprijs van een PV-installatie verschilt van geval tot geval.

De kostprijs van een PV-installatie hangt grotendeels af van:

  • het aantal PV panelen
  • het type PV panelen en merk
  • het type omvormer en merk
  • je jaarlijkse energieverbruik
  • het aantal gezinsleden

Ook een PV-installatie gewenst? Vraag dan zeker een gratis plaatsbezoek aan.

jobs zonnepanelen

Wat is de opbrengst van PV panelen?

Heb je al PV panelen geplaatst of ga je ze plaatsen? Dan wil je vast wel weten hoeveel groene stroom ze opwekken. In onderstaande blogpost leer je hoe je zelf de opbrengst van je PV panelen berekent per jaar, per maand en per dag. Ook kom je voor eens en altijd te weten of bewolking al dan niet roet in het eten gooit.

project zonnepanelen 4

PV panelen vermogen kennen?

Het vermogen van een PV paneel verschilt per type paneel en per merk. Over het algemeen gesproken hebben monokristallijne panelen een beter vermogen dan polykristallijne panelen. Met die reden werken wij, bij Energy Protect, uitsluitend met monokristallijne panelen van het merk SunPower. De PV panelen van SunPower behoren tot de best presterende op de markt en hebben een garantie van maar liefst 25 jaar.

Nog vragen over onze PV panelen? Stel ze gerust aan onze energie-experts. Zij zijn steeds bereid jou te helpen.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

1