Split unit airco kopen

Nood aan een airco voor in je slaapkamer of voor op zolder tijdens de warme zomermaanden? Dit kan! Energy Protect biedt jou een split unit airco aan, die mooi aansluit bij jouw interieur. Waarom een split unit airco kopen? Ontdek het hieronder.

Wat is een split unit airco?

De split unit airco is de best verkochte airco en bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. De split unit airco is uiterst geschikt om één centrale ruimte te koelen of te verwarmen. Dit heeft als gevolg dat het vaak wordt geïnstalleerd in slaapkamers of zolders. Bij de split unit airco kan de binnenunit gemonteerd worden aan de wand, vloer of het plafond. Verkrijgbaar in zowel licht of zware uitvoering.

Verder kan je de buitenunit vrijstaand plaatsen in de tuin of op een plat dak. Je kan ze zelf ook aan de buitenmuur of op een schuin dak monteren door middel van speciale haken.

Benieuwd naar de technische details van onze split unit airco's? Ontdek ze hieronder.

energy protect artcool mirror 10

Werking split unit airco

Vooraleer een split unit airco te kopen, kan het interessant zijn meer over de werking te weten te komen. De binnen- en buitenunit zijn aan elkaar verbonden door middel van twee koelleidingen. Bij nieuwbouw of renovatie worden deze ingebouwd in de muur. Wil je een airco in een afgewerkte ruimte installeren? Geen probleem, de kanalen worden netjes weggewerkt in geschikte kabelgoten.

De split unit airco is een warmtepompsysteem op basis van koelmiddel. Een vergelijkbaar systeem vind je in de koelkast. Maar hoe werkt het juist? De koelvloeistof neemt warmte op uit de binnenruimte (via de binnenunit) en geeft de warmte vervolgens af aan de buitenlucht (via de buitenunit).

In de binnenunit van de split unit airco zit een ventilator om de warmte in de lucht op te nemen en af te geven aan de warmtewisselaar. De warmtewisselaar is een leiding waar de koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden is. Doordat de koelvloeistof in aanraking komt met de hete lucht, warmt deze op. Dit maakt de kamer koel.

Wens je meer informatie te krijgen alvorens een split unit airco te kopen?

energy protect buitenunit artcool gallery

Waarom een split unit airco kopen?

Hieronder worden enkele voordelen opgesomd, waarom een split unit airco kopen een goed idee is:

  1. Compactere binnenunits
  2. Gezien het aircosysteem gescheiden is, kan de grootte van de binnenunit worden beperkt. Zo verlies je minder binnenruimte en vanuit een esthetisch standpunt is het beter om de binnenunits zo klein mogelijk te houden.
  3. Flexibiliteit
  4. Je kan meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten en deze binnenunits kunnen verschillende modellen hebben. Hierdoor kan je in de ene kamer voor een plafondmodel kiezen en in een andere kamer voor een aan de muur gemonteerde airco. Daarnaast kan je nieuwe binnenunits steeds aan het bestaande systeem toevoegen.
  5. Muisstil
  6. Het laatste voordeel waarom je een split unit airco zou moeten kopen: het hoorbaar deel van een airco (inclusief de compressor) is in de buitenunit geïnstalleerd. Hierdoor leidt het gebruik van deze airco’s nauwelijks tot geluidsoverlast in huis of op kantoor.

Twijfel je nog om een split unit airco te kopen? Aarzel dan niet om kijkje te nemen op onze website. 

energy protect standard plus 18 24 4

Prijs voor het kopen van een split unit airco

De prijs wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Aircotoestel of merk
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten
  • Opkuis na plaatsing

Een offerte op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Plaatsbezoek aanvragen

Interesse om een split unit airco te kopen, die koelt in de zomer en warmt in de winter?

1