Waarom een split airco kopen?

Verlang je naar een huis dat koel is in de zomer en warm is in de winter? Waar wacht je dan nog op? Koop een split airco bij Energy Protect! Waarom een split airco kopen? Simpelweg omdat een split airco zorgt voor een heerlijke temperatuur in je woning.

Split airco: airco met buitenunit

Nood aan een airco die een centrale ruimte in jouw woning kan koelen? De oplossing: een split airco kopen. Deze vaste split airco bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits en is een goed alternatief voor onze airco’s zonder buitenunits.

De split airco’s werken op basis van koelvloeistof die door leidingen tussen binnen- en buitenunits circuleert. Het kan dus worden beschouwd als een warmtepompsysteem dat kan koelen en verwarmen. Hierdoor kunnen split airco’s, centrale verwarmingssystemen op gas vervangen.

Liever toch een airco zonder buitenunit?

energy protect airco standardplus

Werking split airco

De split airco is een warmtepompsysteem op basis van koelmiddel. Een gelijkaardig systeem vind je in de koelkast. Hoe werkt het precies? De koelvloeistof neemt warmte op uit de binnenruimte (via de binnenunit) en geeft de warmte nadien af aan de buitenlucht (via de buitenunit).

In de binnenunit van de split airco zit een ventilator, die de warmte in de lucht opneemt en naar de warmtewisselaar stuurt. De warmtewisselaar is een buis waar de koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden is. Doordat de koelvloeistof in contact komt met de hete lucht, warmt deze op. Dit maakt de kamer koel. 

energy protect buitenunit standard plus

Welke split airco kopen: single split

De eerste airco is de single split airco. Deze is de meest voorkomende airco en bestaat zoals het woord het al zegt, uit één binnenunit en één buitenunit. Dit systeem is het best geschikt voor het koelen of verwarmen van één centrale ruimte. Te verkrijgen in: wand-, vloer- of plafondmodellen in licht of zware uitvoering. 

energy protect artcool mirror 7

Welke split airco kopen: multi split

Als tweede is er de multi split airco. Deze is perfect om meerdere ruimtes tegelijk te koelen of te verwarmen. Bij een multi split airco worden meerdere binnenunits (met of zonder verschillende capaciteiten) aangesloten op één enkele buitenunit. Het voordeel hiervan is dat je de verschillende instelmogelijkheden per kamer niet verliest. Op die manier kan je overdag verkoeling zoeken in de woonkamer en ’s nachts in je slaapkamer. In tegenstelling tot twee afzonderlijke split-systemen neemt een multi split minder ruimte in beslag. Reden te meer om een multi split airco te kopen. Deze komt voor in wand-, vloer-, plafond-, cassette- of kanaalmodellen. 

energy protect split airco lg 7

Split airco kopen: prijs

De prijs hangt af van verschillende factoren:

  • Aircotoestel of merk
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten
  • Opkuis na plaatsing

Split airco kopen op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

energy protect deluxe hd

Plaatsbezoek aanvragen

Wil jij ook een split airco kopen, om je hoofd koel te houden tijdens een hete zomer? Vraag GRATIS een adviesgesprek.

1