Eva liet zonnepanelen en een warmtepomp installeren door Energy Protect!

"Wie me 5 jaar geleden verteld had dat ik vandaag mijn huis bijna volledig op groene energie zou verwarmen, had ik goe zot verklaard"

De goedlachse Eva gunt ons een inkijk in haar charmante woning in Semmerzake, waar ze samen met haar man en 3 zoontjes woont. Enkele maanden geleden kwam het gezin bij ons aankloppen voor een zonnepanelen- en warmtepompinstallatie. En daar hebben ze nog geen seconde spijt van gehad! 

Sinds de isolatiewerken begon het idee van zonnepanelen steeds meer te spelen

"We konden niet langer achterblijven met zonnepanelen", start Eva haar verhaal. Het gezin van 5 zag hun energiefactuur razendsnel de hoogte in schieten. Dankzij hun zonnepanelen kunnen ze nu een groot deel van hun nodige energie zelf opwekken en hoeven ze minder elektriciteit af te nemen van het net.

Op maandbasis scheelt dat al snel enkele tientallen euro's. "Tel daar nog eens de premie bij op en je komt echt wel aan een mooi bedrag. Gezien de energiecrisis en de veranderende premies bleek ook onze timing perfect te zijn!" 

Energy Protect - review semmerzake zonnepanelen

De combinatie met warmtepomp was een logische volgende stap

Sinds de plaatsing van de zonnepanelen had het gezin duidelijk de smaak te pakken! Niet veel later vulden ze hun zonnepaneleninstallatie aan met een warmtepompinstallatie. Op die manier kunnen ze hun huis quasi volledig verwarmen met groene energie.

Een warmtepomp werkt al grotendeels op gratis energie uit de lucht. Het klein beetje elektriciteit dat de pomp nodig heeft om te werken, kunnen hun zonnepanelen probleemloos opvangen. En het feit dat ze met hun ingrepen meehelpen aan een beter milieu is voor het gezin ook mooi meegenomen.  

Energy Protect - installatie van warmtepomp in Semmerzake

Het verloop van de werken

Het gezin had zich voorbereid op lange wachttijden. Groot was dan ook hun verbazing dat daar bij Energy Protect niets van te merken was. Tussen de offerteaanvraag en de plaatsing van de panelen zaten amper 4 weken. Ook over de installateurs is Eva lovend. "Het energiewereldje is mij niet onbekend en ik moet het nageven, ze hadden duidelijk kennis van zaken."

Dat hun project nog steeds op de voet gevolgd wordt en ze voor elke vraag bij ons kunnen aankloppen, was voor het gezin een van de grootste redenen om ook de installatie van hun warmtepomp aan Energy Protect toe te vertrouwen.

Energy Protect - review semmerzake zonnepanelen

Heb je zelf ook plannen om energetisch te renoveren?

Wil je net als Eva's gezin ook maximaal genieten van gratis groene energie? Of wil je renoveren maar weet je niet waar te beginnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts. Zowel voor isolatie als allerhande energetische oplossingen kan je bij ons terecht. 

1