Wist je dat airco’s meer kunnen dan enkel koelen?

Het is mooi weer buiten en de temperaturen stijgen. Hoog tijd om na te denken over hoe je deze warme dagen het beste door komt.

Het installeren van een airco kan een oplossing bieden. Een airco wordt het vaakst gebruikt voor het koelen van een ruimte. Airconditioners zorgen voor verkoeling door de binnenlucht te reguleren. Deze verkoeling verhoogt jouw woon- en werkcomfort tijdens de zomer. Maar wist je dat airco’s meer kunnen? 

energy protect split airco lg 7

Functies van een airconditioner

Airco toestellen zijn in staat om jouw ideale binnenklimaat op peil te houden en dat zowel door te verwarmen als te koelen. Een airco is het perfecte alternatief voor de traditionele verwarmingssystemen. In combinatie met zonnepanelen haal je zeker tijdens het voor- en najaar het maximale uit jouw installatie en ben je onafhankelijk van variabele energieprijzen.

Daarnaast kunnen airco’s tot wel 99% van de lucht zuiveren. Heb je last van astma, allergieën of andere aandoeningen op de luchtwegen, dan is het interessant om je bij onze experts hierover te informeren.

En er is nog meer. Een airco zuigt lucht uit de ruimte aan, filtert deze lucht, koelt of warmt de lucht en verspreidt hierna de lucht weer in dezelfde ruimte. Is de verkoelings- of verwarmingsfunctie uitgeschakeld, dan kan een airconditioner ook als ventilator dienen. Hierbij wordt binnenlucht naar buiten afgevoerd en verse buitenlucht naar binnen geventileerd. 

De toestellen van Energy Protect zijn echte all-in-one klimatisaties. Naast koelen, verwarmen en ventileren kunnen ze de lucht ook ontvochtigen.

energy protect split airco lg 8

Voordelen van airco’s

Een airco van Energy Protect bevat duidelijk allerlei functies, maar waarom er nu in investeren? Wij sommen de belangrijkste voordelen voor jou op.

Een ideaal binnenklimaat
Een airco koelt de ruimte goed af, waardoor je een ideaal binnenklimaat bekomt. Verder is het het meest aangenaam vertoeven in een ruimte met een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Deze verhouding is moeilijk te bereiken in de zomer, gezien de hoge temperaturen. Met een airco-installatie kan je de luchtvochtigheid op peil houden en zo hoofdpijn en vermoeidheidsklachten vermijden.

Verhoogde productiviteit
Bedrijven stellen het creëren van een koel en gezond binnenklimaat voorop. En dit is niet zonder reden! In een koele omgeving verhoogt de focus en productiviteit. Met dit in het achterhoofd kan een airco van Energy Protect een erg waardevolle investering zijn voor op kantoor of bij jou thuis.

Geen schadelijke stoffen of bacteriën
Overdag geraakt de lucht in jouw woning vervuild. Dit komt onder andere door etensluchten, sigarettenrook, schadelijke stoffen en bacteriën. De innovatieve airco’s van Energy Protect kunnen deze vervuilde lucht vervangen door propere lucht. Als hooikoortspatiënt kan je ook gerust zijn want zelfs pollen worden door de filters tegengehouden.

Geen klamme ruimtes
Zoals eerder vermeld kan een airco van Energy Protect ook ontvochtigen. Hiermee verdwijnt in een handomdraai dat nare gevoel van een warme, klamme omgeving. Vooral op zonnige en warme dagen is dit meer dan welkom.

Vraag raad aan een van de experts van Energy Protect.

energy protect split airco lg 3

Wil je ook een airco installeren?

Blijf op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.