De vijf kenmerken van een gezond binnenklimaat

De kwaliteit van de lucht binnenshuis is vaak slechter dan die van de buitenlucht. Een gezond binnenklimaat is echter cruciaal voor onze gezondheid. We brengen namelijk een groot deel van ons leven binnen door; of het nu thuis, op kantoor of op school is. Maar wat is een gezond binnenklimaat en hoe bereik je dit? De belangrijkste vijf kenmerken van zo’n binnenklimaat lijsten we in deze blog voor je op:

  1. De binnentemperatuur
  2. De ideale binnentemperatuur ligt tussen de 19℃ en 22℃. Al is het nog belangrijker om de binnentemperatuur zo constant mogelijk te houden. Onze airco toestellen zijn in staat om de ideale temperatuur op peil te houden en dat zowel door te verwarmen als te koelen.
  3. De luchtkwaliteit
  4. Alle ruimtes die niet geventileerd worden, kunnen vervuild geraken. Dit komt onder andere door etensluchten, sigarettenrook, schadelijke stoffen en bacteriën. Onze airco’s kunnen deze vervuilde lucht vervangen door propere. Ze kunnen namelijk ook als ventilator dienen. Hierbij wordt vervuilde binnenlucht naar buiten afgeleid en verse buitenlucht naar binnen. Verder kunnen de airconditioners tot wel 99% van de lucht zuiveren. Zeer interessant indien je last hebt van astma, allergieën of andere aandoeningen op de luchtwegen!
  5. De vochtigheidsgraad
  6. Ook met de vochtigheidsgraad moet je rekening houden. Bij een te hoge vochtigheidsgraad krijg je schimmels in huis. Anderzijds veroorzaakt een te lage luchtvochtigheid fysieke problemen zoals geïrriteerde luchtwegen, droge ogen en huidproblemen. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40% en 60%. Deze verhouding is moeilijk te bereiken in de zomer, gezien de hoge temperaturen. Met een airco-installatie kan je dit op peil houden en zo fysieke problemen vermijden.
  7. Het geluid of de akoestiek
  8. De akoestiek in een woning is erg bepalend voor je comfort. Apparatuur die teveel lawaai maakt, vormt een reëel probleem. Het is dan ook cruciaal om ramen en deuren van geluidsisolatie te voorzien. In de woonkamer mag er tot 30dB geluid geproduceerd worden en in de slaapkamer slechts tot 20dB. Al hoef je niet te vrezen dat onze airco’s je nachtrust verstoren. Ze zijn allen vrij stil en onze split airco’s hebben een slaapstand.
  9. Het licht
  10. Voldoende natuurlijk daglicht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Het maakt het leven, wonen en werken in huis zoveel aangenamer. Je wordt er zelfs tot 15% productiever en meer gefocust door.

Benieuwd of jij een gezond binnenklimaat hebt? Onze experts staan je bij.

energy protect split airco lg 10

Een gezond binnenklimaat bereiken?

Installeer dan een van onze all-in-one klimatisaties.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.