Kan je omvormer een groter vermogen aan dan het totale vermogen van je bestaande zonnepanelen? Dan is het geen slecht idee om extra zonnepanelen op je dak te plaatsen. Op die manier ben je er zeker van dat je omvormer op volle krachten werkt. Dankzij de extra opbrengsten heb je de investering van de extra zonnepanelen in een mum van tijd terugverdiend.
Ben je niet zeker of je omvormer correct gedimensioneerd is? Een expert komt gratis bij jou langs om het uit te zoeken!
Is je gezin uitgebreid? Dan zal je ook meer elektriciteit verbruiken. Om die stijgende energiebehoefte tegemoet te komen, kan je het aantal zonnepanelen op je dak uitbreiden. Maar ook als je van plan bent om extra energiemodules in huis te halen zoals een thuisbatterij, laadpaal of warmtepomp, zijn extra zonnepanelen een absolute must. Alleen zo vermijd je dat je je blauw betaalt aan elektriciteit.
Laat gratis een energie-expert bij je thuis langskomen om te berekenen hoeveel extra zonnepanelen jij nodig hebt om aan je nieuwe energiebehoeften te voldoen.
De conventionele omvormers zijn niet ontworpen met het oog op de recente technologische ontwikkelingen. Zodra je extra apparaten wil aansluiten op je omvormer, is de installatie van een hybride omvormer noodzakelijk. Deze maakt de koppeling met batterijen en laadpalen mogelijk. In dat geval kan je een tweede omvormer laten installeren.
Als je je zonnepaneleninstallatie uitbreidt door extra zonnepanelen te plaatsen, moet je dit verplicht aangeven bij je netbeheerder (bv. Fluvius). Als het vermogen van je installatie na uitbreiding groter wordt dan 10 kVA, wordt de impact van je installatie op het net nagegaan. Als de impact te groot is, kan de uitbreiding geweigerd worden.
Werkt jouw installatie nog met groenestroomcertificaten? Dan heb je aparte omvormer nodig om extra zonnepanelen te plaatsen. Als je dit niet doet, verlies je je certificaten.
Vraag GRATIS een adviesgesprek.