Digitale meter zonnepanelen

Op 1 juli 2019 besliste de Vlaamse regering dat alle prosumenten de bestaande elektriciteitsmeter moeten vervangen worden door een digitale meter tegen 1 juli 2029.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/3

Ik wens ook informatie over:

Stap 2/3

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 3 /3

Digitale meter zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen? Het is nu of nooit!

Ben je van plan om zonnepanelen te plaatsen? Aarzel niet!

  • Je meldt je installatie aan bij Fluvius, zo kom je terecht op de Fluvius radar om een digitale meter te installeren. Zij nemen contact met jou op om een afspraak te maken.
  • Als je zonnepanelen installeert in 2022, dan geldt het nieuwe nettariefsysteem met netkosten op basis van je effectieve afname.

Zonnepanelen installeren, blijft een interessante investering, ondanks dat de steun van de overheid vermindert.

jobs zonnepanelen

Je hebt reeds zonnepanelen, wat verandert er voor jou?

Heb jij je zonnepanelen voor 1 juli 2019 geïnstalleerd? Fluvius komt voor 1 juli 2029 bij je langs om de digitale meter te plaatsen. Zij contacteren jou op voorhand.

  • Ontvang jij groenestroomcertificaten? Dan blijf je die ontvangen, zelfs na het installeren van je digitale meter.
  • De digitale meter registreert de productie en het verbruik van energie apart. Op deze manier kan er nauwkeurig berekend worden hoeveel energie je van het net haalt.
  • Bij de plaatsing van je digitale meter kom je automatisch terecht in het nieuwe nettariefsysteem, ook gekend als het capaciteitstarief. Je betaalt geen prosumententarief meer, maar wel de netkosten op basis van de feitelijke afname van het elektriciteitsnet. Het is voordeliger om stroom te verbruiken als de zon schijnt, of nog slimmer om te kiezen voor onze batterijopslag.
  • Het Grondwettelijk Hof schrapte de regeling rond de terugdraaiende teller. Dit zorgt ervoor dat iedereen moet overstappen op het nieuwe nettariefsysteem met de digitale meter.

Ter info: Totdat de retroactieve investeringspremie in de regelgeving wordt opgenomen, is de uitrol van de digitale meter op pauze gezet door de Vlaamse overheid.

digitale_meter_zonnepanelen

Wil jij nog meer weten over zonnepanelen en de nieuwe digitale meter?

Onze energie-experts staan voor je klaar.

werven aqua protect voor op site energy protect