Warmtepompboiler: betaalbaar warm water via groene energie

Een warmtepompboiler is een energiezuinig alternatief om je sanitair water mee te verwarmen. Door het gebruik van gratis energie uit de omgevingslucht, is de warmtepompboiler niet alleen een kostenefficiënte, maar ook een ecologische oplossing om je huis van warm sanitair water te voorzien.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/3

Ik wens ook informatie over:

Stap 2/3

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 3/3

Warm water met warmtepompboiler van Energy Protect

Laatste kans op tijdelijk verlaagd btw-tarief !

Als je nog vóór 31 december 2023 een warmtepompboiler laat plaatsen door een erkend installateur, betaal je maar 6% btw op je installatie in plaats van 21%. Vraag nú jouw warmtepompboiler aan om jouw btw-voordeel te claimen. Maar haast je, want vanaf 2024 wordt de btw weer opgetrokken naar 21%...

Lees alle voorwaarden op de website van de Vlaamse overheid.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een warmtepomp en boiler in één. De warmtepomp haalt gratis energie uit de omgevingslucht om het water in de boiler mee op te warmen. De elektrische steunverwarming springt enkel bij als je méér water wil verwarmen of een hogere watertemperatuur wil. 

De voordelen van een warmtepompboiler

warm bad dankzij warmtepompboiler

Wanneer is een warmtepompboiler interessant?

Een warmtepompboiler is een energiezuinig alternatief voor de klassieke boiler. Zo is hij gemiddeld 3 keer rendabeler dan een elektrische boiler of condensatieketel.

Een warmtepompboiler is heel makkelijk te installeren. Aan een stopcontact heb je al genoeg!

Hoewel een warmtepompboiler voor 75% op basis van groene energie werkt, is er nog alijd elektriciteit nodig om de boiler te laten werken. Als je zonnepanelen hebt, kun je dit perfect opvangen met je eigen opgewekte zonne-energie.

Met een warmtepompboiler ben je de hele dag zeker van warm sanitair water. 

TIP! Krijg een premie voor je warmtepompboiler

Als je je warmtepompboiler laat installeren door een gecertificeerd RESCert installateur zoals Energy Protect, kom je in aanmerking voor uiterst interessante premies. De premie werd onlangs verdubbeld naar minstens 900 euro

Ontdek in de premiegids hoe groot jouw premie is!

Wat is het verbruik van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler verbruikt ongeveer 3 keer minder dan een elektrische boiler of condensatieketel. Dit kunnen we afleiden uit de COP (Coëfficiënt Of Performance), wat de verhouding laat zien tussen het energieverbruik en de hoeveelheid nuttige warmte. Bij een klassieke boiler is dit ongeveer gelijk aan 1, terwijl een warmtepompboiler makkelijk een COP van 3 haalt.

En dat is niet verwonderlijk: ongeveer 75% van zijn nodige energie haalt de warmtepompboiler gewoon uit de gratis buitenlucht. 

warm sanitair water met een warmtepompboiler

Onze warmtepompboilers

Daikin Altherma (150 liter tot 300 liter)

  • Met een energielabel A+ bespaart hij tot 75% meer energie in vergelijking met de klassieke boiler
  • Smart Grid Ready, waardoor je warmtepompboiler energie van verschillende bronnen (elektriciteit, buitenlucht, zonnepanelen, etc.) efficiënt inzet
  • Ingebouwde timerfunctie om de werking zelf te programmeren
  • Automatische reiniging om de 2 weken om legionella tegen te gaan
  • Compact en modern design dat mooi opgaat in elke ruimte

Thermor Aeromax Premium (200 liter of 270 liter)

  • Werkt voor slechts 25% op elektriciteit
  • Smart Grid Ready, waardoor je warmtepompboiler energie van verschillende bronnen (warmtepomp, zonnepanelen, etc.) efficiënt inzet
  • De Smart Control functie onthoudt jouw levensstijl en verwarmt volgens jouw persoonlijke behoeften
  • Maximale bescherming tegen corrosie met gepatenteerde technologie 
  • Makkelijk te installeren dankzij de draaibare luchtinlaat en - uitlaat

De prijs van een warmtepompboiler

Gemiddeld kost een warmtepompboiler al snel tussen de 2.000 en 3.500 euro. De prijs hangt echter altijd af van het merk, het model en de grootte van de boiler. 

Ben je benieuwd naar het exacte kostenplaatje van jouw warmtepompboiler? Vraag dan een vrijblijvend plaatsbezoek aan. Onze expert bekijkt dan samen met jou welke warmtepompboiler het meest geschikt is om in de warmwaterbehoefte van je gezin te voorzien.

warmtepompboiler prijs

Warmtepompboiler en zonnepanelen: gouden duo!

Als je warmtepompboiler niet de gevraagde hoeveelheid water en/of temperatuur kan leveren, moet de elektrische steunverwarming soms bijspringen. Als je zonnepanelen hebt, kan je je eigen opgewekte zonne-energie gebruiken om bij te verwarmen in plaats van elektriciteit. 

Zo kan je je sanitair water voor de volle 100% op basis van groene energie opwarmen en bespaar je enorm veel geld uit.

Een warmtepompboiler in combinatie met zonnepanelen? - Energy Protect

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op sanitair warm water. Dat is de missie waar wij, bij Energy Protect, steeds naar streven. Daarom bieden we de Blauwe Lening aan. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme een warmtepompboiler kan afbetalen.

Energy Protect, jouw warmtepompboiler installateur

Een warmtepompboiler installeren laat je best over aan een erkend vakman. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing, advies op maat én een premie van minstens 900 euro.

Energy Protect is RESCert gecertificeerd voor het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen, warmtepompboilers en koelinstallaties. Dit is de voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op premies.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts!

Energy Protect - warmtepompboiler installateur

Steeds een referentie in de buurt

Benieuwd wat onze klanten zeggen?

Met Group Protect verbeteren we 5.000 woningen per jaar. Graag maken we van jou onze volgende tevreden klant!

Energy Protect - referenties