Hoeveel kost een warmtepomp lucht-water?

Verwarmen met een warmtepomp wordt stilaan de standaard. En maar goed ook! Een warmtepomp is hét duurzame alternatief voor verwarmingstoestellen op fossiele brandstoffen. Dankzij de hoge rendementen loont de investering meer dan de moeite. Maar hoeveel kost een warmtepomp lucht-water? Ontdek het hieronder!

Energy Protect - hoeveel kost een warmtepomp lucht-water?

Zoveel kost een warmtepomp lucht-water

De prijs voor een lucht-waterwarmtepomp begint vanaf 10.000 euro. Voor die prijs vervangen we je huidige verwarmingsketel, zoals je condensatie-, gas- of mazoutketel, door een duurzame lucht-waterwarmtepomp. Die warmtepomp kan vervolgens aangesloten worden op je bestaande afgiftesysteem, zoals vloerverwarming of radiatoren.

Wil je enkel je sanitair water opwarmen? Dan is een warmtepompboiler voor jou de goede keuze. Die kan je trouwens aan je zonnepanelen koppelen zodat je het water met overtollige zonne-energie kan opwarmen.

De bepalende factoren voor de kostprijs van een warmtepomp lucht-water

  1. Vermogen van de warmtepomp

    Het vermogen van een warmtepomp, uitgedrukt in kilowattuur (kWh), bepaalt hoeveel energie de warmtepomp kan leveren. Hoe groot het vermogen van jouw warmtepomp moet zijn, hangt enerzijds af van de grootte van de ruimte en je eigen energieverbruik: hoe groter de ruimte en hoe hoger je energieverbruik, hoe hoger het vermogen van de warmtepomp zal moeten zijn. Anderzijds speelt ook de isolatiegraad van je woning een cruciale rol: hoe slechter je woning geïsoleerd is, hoe meer energie de warmtepomp zal moeten leveren, hoe meer vermogen ze nodig heeft.

    Over het algemeen geldt: hoe groter het vermogen van je warmtepomp, hoe hoger de prijs. 

     
  2.  Bestaand verwarmingssysteem

    Als je je bestaande ketel door een lucht-waterwarmtepomp wil vervangen, nemen we ook altijd eerst een kijkje naar je bestaande afgiftesysteem. Een afgiftesysteem is de manier waarop de warmte in je woning verspreid wordt. Denk maar aan vloerverwarming, radiatoren of convectoren. Elk type afgiftesysteem heeft een verschillende watertemperatuur nodig, wat bepalend is voor de keuze van de warmtepomp. Hiervoor laat je je best adviseren door een energie-expert.

     
  3.  Merk en type warmtepomp

    Bij Energy Protect dragen we kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom werken we alleen samen met de beste merken, zoals Daikin en LG. Zo ben je zeker van de langste levensduur en de laagste onderhoudskosten.
energy protect lucht waterwarmtepomp.jpeg

Verlaag de kostprijs met premies en subsidies

Omdat de overheid tegen 2050 alle woningen energiezuinig wil maken, beloont ze de plaatsing van een warmtepomp met premies en subsidies. Daardoor kan je de kostprijs van je lucht-waterwarmtepomp fors drukken. De subsidie voor een lucht-waterwarmtepomp begint al bij €3.000, voor de warmtepompboiler bij €900.

Vraag gratis onze premiegids aan voor alle details en voorwaarden.

Energy Protect - kostprijs warmtepomp lucht-water verlagen met premies en subsidies

Gedetailleerd prijsvoorstel op maat

Wil je eerst een gedetailleerd prijsvoorstel op maat inkijken vooraleer je de sprong waagt? Dan kan je gratis een energie-expert van Energy Protect bij je thuis laten langskomen voor persoonlijk advies. Die kiest samen met jou de beste warmtepomp voor jou en jouw woning.