Expert in warmtepompen
Zit je middenin de renovatiewerken? Is je bestaande ketel aan vervanging toe? Of zoek je simpelweg een energiezuinig en duurzaam alternatief om te verwarmen en/of te koelen? Haal dan een warmtepomp in huis!

Laatste kans op tijdelijk verlaagd btw-tarief !
Als je nog vóór 31 december 2023 een warmtepomp laat plaatsen door een erkend installateur, betaal je maar 6% btw op je installatie in plaats van 21%. Vraag nú jouw warmtepomp aan om jouw btw-voordeel te claimen. Maar haast je, want vanaf 2024 wordt de btw weer opgetrokken naar 21%...
Lees alle voorwaarden op de website van de Vlaamse overheid.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een toestel dat energie uit de natuur gebruikt om je woning mee te verwarmen en/of te koelen. Die energie kan ze uit de lucht, het water of de grond halen. De warmtepomp gaat vervolgens de onttrokken lucht verder opwarmen of afkoelen om je woning en/of sanitair water mee op te warmen of af te koelen.
De verschillende soorten warmtepompen
Op basis van de belangrijkste energiebron waaruit de warmtepomp put, onderscheiden we vier verschillende soorten warmtepompen.
Een lucht-luchtwarmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht. Die warme lucht wordt, indien nodig, verder opgewarmd en in de te verwarmen ruimtes geblazen. Nood aan verkoeling? Dan keer je het hele proces gewoon om!
De lucht-waterwarmtepomp haalt warmte uit haar eigen omgeving en geeft die warmte af aan het water in de afgiftesystemen in je woning, zoals radiatoren of vloerverwarming. Dit type warmtepomp kan zowel ingezet worden voor warm tapwater als voor centrale verwarming.
De geothermische warmtepomp of bodemwaterwarmtepomp haalt haar energie om je woning en/of sanitair water mee op te warmen uit de bodem. Voor dit type warmtepomp moet je dus diep in de grond kunnen boren.
Een water-waterwarmtepomp haalt haar energie niet uit de bodem, maar uit het water in de bodem. Ook voor dit type warmtepomp zijn dus diepe grondboringen vereist.
Een warmtepomp werkt ook in de winter!

Ons aanbod warmtepompen
Het hele jaar door rendement verzekerd met een warmtepomp
De SCOP (Seasonal Coëfficient of Performance) drukt het gemiddelde rendement van je warmtepomp uit over een heel jaar en houdt dus rekening met de seizoenen en temperatuurschommelingen. En dat laatste is nodig omdat het rendement van een warmtepomp daalt naarmate de buitentemperatuur daalt. Toch blijft een warmtepomp ook bij vriestemperaturen werken.
Bij een gewone boiler, condensatieketel of gasketel is de SCOP ongeveer gelijk aan 1, wat betekent dat ze met 1 kW elektriciteit ook 1 kW warmte leveren. Warmtepompen halen makkelijk een SCOP van gemiddeld 3 en zijn dus 3 keer zo rendabel! Afhankelijk van het type en de functie van de warmtepomp kan de SCOP zelfs oplopen tot 8.

Alle voordelen van een warmtepomp op een rijtje
- Ecologisch
Vaarwel fossiele brandstoffen, hallo hernieuwbare energie!
- Lagere energiefactuur
Zo'n 75% van haar nodige energie kan de warmtepomp rechtstreeks uit de natuur halen. Het aandeel elektriciteit is dus slechts 25%. Met zonnepanelen op je dak wordt dit aandeel alleen maar nóg lager.
- Ongeëvenaarde rendementen
Als je een warmtepomp slim en efficiënt inzet, kan je bijzonder hoge rendementen halen.
- Maximaal comfort
Verwarming, verkoeling, ventilatie, warm water? Voor elk wat wils! Bovendien zijn warmtepompen compatibel met heel wat systemen.
- Premies
Voor elk type warmtepomp kan je aantrekkelijke premies aanvragen. Lees er alles over in onze premiegids!
Warmtepomp en zonnepanelen? Altijd een goed idee!
Een goed geïsoleerde woning is een absolute must vooraleer je een warmtepomp in huis haalt. Heb je bovenop goede isolatie ook nog eens zonnepanelen liggen? Dan kan je rekenen op een nóg hoger rendement. Het beetje elektriciteit dat je warmtepomp nodig heeft om te werken kan je dan rechtstreeks uit de zonne-energie halen die je panelen opwekken. Win-win!

Welke warmtepomp heb ik nodig?
Welke warmtepomp jij nodig hebt, hangt vooral van je eigen noden, wensen en budget af. Maar ook de mogelijkheden van je woning spelen een cruciale rol. Omdat elke woning anders is, zal de oplossing ook voor elke woning anders zijn.
Laat je adviseren door onze energie-experts voor de beste oplossing op maat!
Hoeveel kost een warmtepomp?
Een warmtepomp is een slimme investering. De precieze kostprijs hangt altijd af van het soort, type en model van je warmtepomp en je eigen noden en wensen. Wil je toch een gerichte kostenraming van jouw toekomstige warmtepomp? Laat dan gratis een expert bij jou langskomen voor een gedetailleerde offerte op maat.
TIP! Wist je dat je een mooie premie krijgt voor jouw warmtepomp? Lees er alles over in onze premiegids!

Betaal jouw warmtepomp op eigen ritme af
Iedereen heeft recht op betaalbare energie. Dat is de missie waar wij, bij Energy Protect, steeds naar streven. Daarom bieden we de Blauwe Lening aan. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme een warmtepomp kan afbetalen.
Is jouw huis warmtepomp-ready? Doe de test!
Een warmtepomp is helaas niet geschikt voor elk type woning. Neem eerst onderstaande checklist ter hand om na te gaan of jouw woning wel klaar is voor een warmtepomp.
- Is je woning voldoende geïsoleerd?
- Heb je overal (drie)dubbele beglazing?
- Heb je zonnepanelen?

Jouw warmtepomp installeren doe je met Energy Protect!
- RESCert-gecertificeerd installateur
- Onmiskenbare expertise met zo'n 5.000 werven per jaar
- Hoogste tevredenheidsscores: een tevreden klant, daar gaan we voor!
- Nationaal actief met vestigingen bij jou in de buurt: Zwevegem, Gent, Genk, Gosselies, Braine l'Alleud en Mechelen
- Kwalitatieve installaties met maximale fabrieks- en installatiegarantie
- Officieel erkend door toonaangevende instanties
Loop jij ook warm voor een warmtepomp? Laat dan gratis een expert bij jou langskomen voor advies op maat.

Steeds een referentie in de buurt
Benieuwd wat onze klanten zeggen?
Met Group Protect nemen we jaarlijks 5.000 woningen onder handen. Graag maken we van jou onze volgende tevreden klant!
