Warmtepompboiler prijs: hoeveel kost het me?

Wil jij ook je sanitair water op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier opwarmen met een warmtepompboiler? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk razend benieuwd naar het prijskaartje dat daaraan vasthangt. Kom hieronder te weten hoe de prijs voor een warmtepompboiler precies berekend wordt en hoe je de kostprijs kan drukken.

Gemiddelde prijs voor een warmtepompboiler

Wil je besparen op je warm sanitair water door de installatie van een warmtepompboiler? Hou dan rekening met een eenmalige investering van ongeveer 3500 euro. De prijs kan echter sterk variëren en wordt steevast bepaald door: 

  • Merk en type warmtepompboiler
  • Grootte van de warmtepompboiler
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten

Als je een exacte prijsinschatting wil, laten we graag gratis een expert bij jou langskomen om een vrijblijvende offerte op maat te maken.

kosten installatie warmtepompboiler door Energy Protect

Druk de prijs van je warmtepompboiler met premies

De overheid beloont mensen die investeren in een duurzaam en groen klimaat. Omdat de warmtepompboiler voor het grootste deel op groene energie werkt, valt er ook hier iets te rapen. Als je je warmtepompboiler door een RESCert gecertificeerd installateur zoals Energy Protect laat installeren, kom je in aanmerking voor een uiterst interessante premies. Ontdek er alles over in onze gratis premiegids.

energy protect premiegids aanvragen

De investering in je warmtepompboiler na 3 jaar terugverdiend

Een warmtepompboiler is een investering op lange termijn. Hoewel hij iets duurder uitvalt dan zijn andere soortgenoten, zal hij je op termijn een pak meer opbrengen. De warmtepompboiler haalt namelijk 3/4 van zijn nodige energie uit de omgevingslucht. Daarom zal zijn verbruik veel lager liggen dan het verbruik van bijvoorbeeld de klassieke elektrische boiler

Dit zorgt ervoor dat je je investering al na 2 à 3 jaar volledig terugverdiend hebt!

Ontdek de prijs van jouw warmtepompboiler

Benieuwd hoeveel jouw toekomstige warmtepompboiler kost? Dan komen we graag bij jou langs om een kostenraming te maken. Afhankelijk van jouw noden bezorgen we jou een vrijblijvende offerte op maat. Het leuke aan de hele zaak? Het plaatsbezoek is volledig gratis! Na de offerte kan je nog steeds zelf beslissen of je ermee doorgaat of niet.