Thuisbatterijen zijn populairder dan ooit tevoren

De verkoop van thuisbatterijen gaat pijlensnel de lucht in. Door stijgende energieprijzen en de komst van de digitale meter zijn er in 2021 30 keer meer verkocht dan in 2020. Dat blijkt uit gegevens van netbeheerder Fluvius en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Maar waarom investeren in een thuisbatterij?

Sinds de afschaffing van de terugdraaiende teller zijn zonnepaneleneigenaren op zoek naar alternatieven. De thuisbatterij is zo’n alternatief. Dit vertaalt zich ook in de cijfers. Zo kozen in 2020 337 gezinnen voor thuisbatterijen, in 2021 zijn dat er meer dan 11.000. Een stijging van maar liefst 30 procent!

Waarvoor worden thuisbatterijen gebruikt?

Ze worden voornamelijk gebruikt om het rendement van jouw zonnepanelen te verhogen. Wie de opgewekte stroom van zijn zonnepanelen niet volledig benut, zet deze meestal terug op het net. Met een thuisbatterij kan je de opgewekte stroom zelf opslaan en later gebruiken.

Met een thuisbatterij stijgt het eigen verbruik gemiddeld van 30% naar 70 tot 80%. En dat zorgt voor een enorme besparing op jouw energierekening.

sol lg chem thuisbatterij 800x545

Is het de moeite waard om te investeren in een thuisbatterij?

Om hierop te kunnen antwoorden, kijk je best eens naar je verbruiksprofiel. Ben je zo goed als nooit thuis overdag? Verbruik je meer stroom dan je opwekt? En heb je een digitale meter? Indien je drie keer ja antwoordde, dan is het het moment om een thuisbatterij aan te schaffen. Zeker nu er een premie voor thuisbatterijen is!

Vragen over thuisbatterijen? Aarzel dan zeker niet om onze experts te contacteren.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.