Premie voor warmtepompboiler verdubbelt

De Vlaamse overheid heeft beslist om de premie voor warmtepompboiler te verdubbelen. Op die manier hoopt ze Vlaamse huishoudens nog meer te stimuleren om hun energievretende elektrische boiler te vervangen door zijn milieuvriendelijke tegenhanger, de warmtepompboiler.

"We kunnen ons niet langer permitteren om een energieverslindende elektrische boiler te blijven gebruiken, eigenlijk moet een warmtepompboiler de standaardtechnologie worden", klinkt het bij Vlaams minister Zuhal Demir. 

Zo ziet de nieuwe premie voor warmtepompboiler eruit

De Vlaamse overheid snoeit in de bestaande premies. Met het geld dat vrijkomt wordt de premie voor warmtepompboiler opgetrokken van €450 naar €900. Goed voor een verdubbeling dus! De verhoogde premie loopt tot eind 2025 en geldt voor warmtepompboilers met een eindfactuur die dateert van 1 juli 2022 of later. Wie na die datum al €450 ontvangen heeft, zal dus nog eens €450 extra krijgen.

Vraag gratis onze premiegids aan en ontdek alle voorwaarden van de premie! 

Energy Protect - premie voor warmtepompboiler verdubbelt

Waarom wordt de premie voor warmtepompboiler verdubbeld?

Met de verhoogde premie hoopt de Vlaamse overheid gezinnen aan te sporen hun elektrische boiler te vervangen door een warmtepompboiler. Dit omdat de warmtepompboiler een pak energiezuiniger en dus milieuvriendelijker is dan zijn elektrisch broertje. Met deze relatief eenvoudige ingreep kunnen we het elektriciteitsverbruik - en dus ook de impact op het milieu - drastisch verlagen. En zo komen we ook al een stapje dichter bij het behalen van de energiedoelstellingen. 

Energy Protect - premie voor warmtepompboiler verdubbelt

Haal jouw warmtepompboiler in huis en geniet ook van de premie!

Wil je ook genieten van de aantrekkelijke premie én van een lagere energiefactuur? Laat dan gratis een energie-expert bij jou langskomen om na te gaan of jouw woning klaar is voor een warmtepompboiler of om een offerte op te maken.