Hoe kan ik mijn elektrische auto opladen?

Bij het opladen van een elektrische auto spreken we vaak over mode 2, 3 en 4. De term ‘mode’ duidt aan welke techniek er wordt gebruikt. Ontdek er hier alles over.

Elektrische auto opladen via een stopcontact

Mode 1:
Dit komt overeen met het opladen via een gewoon stopcontact dat rechtstreeks op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Zonder begrenzing en zonder beveiliging. Dit is niet aanbevolen voor een elektrische auto.

Mode 2:
Hierbij laad je nog steeds op via een doorsnee stopcontact maar deze keer met aarding. De kabel krijg je meegeleverd bij de aankoop van jouw auto en is voorzien van ICCB (In-Cable Control Box) of IC-CPD (In-Cable Control- and Protecting Device), voor veilig te laden. Dit verbindt een ‘dom’ stopcontact met jouw ‘slimme’ elektrische auto.

laadpaal voor thuis energy protect

Elektrische auto opladen via een laadpaal

Mode 3:
Bij Mode 3 kan je ‘gecontroleerd opladen’, wat slaat op de communicatie tussen de elektrische auto en de laadpaal. Er wordt slechts spanning op gezet indien er een geschikte laadstroom is bepaald door de auto en de laadpaal.
Hoewel duurder, wordt deze optie het meest aanbevolen vanwege haar :

  • Snelheid
  • Veiligheid
  • Intelligente functie: vermindert het stroomverbruik wanneer andere apparaten in gebruik zijn en past het opladen aan de meest geschikte tijden aan.

Mode 4:
Er is ook nog mode 4, de snelladers of snellaadpalen die in tegenstelling tot de ‘gewone’ laadpalen werken op gelijkstroom. We treffen ze vooral aan op autowegen en openbare parkeerterreinen.

ep laadpaal powerdale 5 1643360094

Wil je je elektrische auto opladen via een laadpaal?

Goed idee, zorgeloos elektrisch rijden en laden doe je met Energy Protect.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.